W House / ODE ARCHITECTS

first_imgArchDaily Area:  298 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/885347/w-house-ode-architects Clipboard Photographs:  Youngchae Park Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects CopyAbout this officeODE ARCHITECTSOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSouth KoreaPublished on December 15, 2017Cite: “W House / ODE ARCHITECTS” 14 Dec 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•South Korea “COPY” “COPY” Houses Architects: ODE ARCHITECTS Area Area of this architecture projectcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/885347/w-house-ode-architects Clipboard Photographs W House / ODE ARCHITECTS Year:  South Korea Manufacturers: DuraVent, LG HausysTeam:Sangsu Yu, Harim YuCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Youngchae ParkText description provided by the architects. The traditional Hanok seems to tells us that architecture does not have to be the protagonist. It shows that becoming part of a scenery by itself is an incredible feat and interaction with nature in all directions can happen effortlessly. Although unilaterally controlling the surrounding environment for a protagonist is interesting and exhilarating, it is also burdensome to the surrounding. As such power and tension seeps into architecture, a sense of supremacy is presented but at the same time a burden of not trying to taint its authority and control. This burden causes an incessant or abandoned unilateral struggle, but in a way, nobody wanted that struggle in the first place.Save this picture!© Youngchae ParkContinuous change through the multidirectional communication we possessed was what was aspired for W House, rather than a sold linear and unilateral appearance. Because nature is the agent of constant change, it is extremely hard for architecture to continuously change without forming an interrelationship with nature.Save this picture!SectionSave this picture!SectionAlthough the obvious fact of depending on nature at times takes a whole new meaning, we must acknowledge this fact more in-depth if we are to muster the courage to let nature take its course and leave things be.Save this picture!© Youngchae ParkArrangement for the GardenAs befits its title as the repository of cultural heritage, Gyeongju gives off a strong sense of cultural symbolism as it is surrounded by layers of Hanok-style buildings and cultural assets. The plot of land in Gyeongju is vast and the gentle slope towards the southside allows for a comfortable and uninterrupted far off view of Mt. Byeokdosan. The building is stretched out towards the south, and partially protrudes out on the south and north entrance sites, providing space for a secure garden and backyard, and clear sense of direction with the surroundings. The main rooms are situated around the south garden and have open windows facing south. Service areas are placed on the northside to offer convenience and a sense of independence to the main rooms. The corridor is comprised of a long ceiling so that light seeping in through the space on both sides divides the space and accompanies people walking through the corridor.Save this picture!© Youngchae ParkEaves form the Medium that Creates an Interrelationship with NatureThe eaves extend with the similar proportion to Hanok eaves. The eaves on the southside control the amount of the strong light that pours down for long hours, bridge the internal and external areas, and perform many other functions. The free formed eaves fall in line with the surroundings by softly and elegantly embracing the mountain terrain like the inside waist line of Hanok eaves, thus allowing the scenery to take in the building to become part of the background for someone looking in.Save this picture!© Youngchae ParkTo allow for a deeper and more detailed relationship with the surroundings, curves are exposed in pattern-form on the concrete surface of the eaves, much like the size seen in Korean concave tiles.Save this picture!© Youngchae ParkFurthermore, the concave tiles and patterns project the movement of light as shadows, and subtly gives distinctness and clarity to the movement and existence of light. The interrelationship between the movement of light expressed by architecture and the expression of architecture through light will continue on as long as the building stays standing.Save this picture!© Youngchae ParkProject gallerySee allShow lessTeatr na Podoli / Drozdov & PartnersSelected ProjectsRedcliffs Village Library / Young ArchitectsSelected Projects Share Save this picture!© Youngchae Park+ 20 Share W House / ODE ARCHITECTSSave this projectSaveW House / ODE ARCHITECTS 2017last_img read more